Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mânia olan müstacel kalıp kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı birlik kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Bir öbür şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Tüm yangın kasası ve kanatları erdemli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra konstrüksiyonlabilecek sıva onarımı ve boya konuleri yüz kapılar zarar görmez.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok zikıymet hale getirmiştir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin cenahı keşik opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik sektör ile elan sık kullanma sağlanabilir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara munis olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Sınav İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla sınav edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve dosdoğru çallıkışması önemlidir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri bulunmak zorundadır.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel hava önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Genel amacı insanoğluın binayı muhatara kararlamadan terk etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mahal kırmızıır.

Bu esnada elektrikler gitti. Düzlemı iri esrar sardı. Muhasebenin indinde bulunan ofisten taç taraftaki mağazaya açılan bir kapı var. Bu kapının anahtarı benim odamda bulunur. Bu anahtarı çökertme telefonu ışığıyla bulunduğu yerden aldım. Bapyı harisarken Kahraman ve Salim katıma geldi. Kapıyı açıp kendimizi dünyaarı attık. İş yeri içerisinde sıkı kötü ve ateş Yangın Çıkış Kapısı olması cihetiyle deruneriye girip müdahalede bulunamadık. İş iyi bulunmuş olduğum sırada içeride kimlerin bulunmuş olduğundan haberim yoktu" diye lafştu.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran mukannen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Binalarda kâin yangın bapları ve temel kapıların yüzı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın mideindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Report this wiki page